Voeding: voedingsstoffen en vitamines

Vitamines zijn nodig om in leven te blijven. Ze zijn dus essentieel voor ons functioneren. De meeste vitamines worden niet door ons lichaam zelf gemaakt en dus moeten we zelf zorgen dat we ze binnen krijgen. Dit doen we door middel van voedsel en voedingssupplementen. Een vitaminepil kan echter geen maaltijd vervangen. Vitamines vormen bestanddelen van enzymen en houden de spijsvertering op gang.

Onze huidige voeding bevat steeds minder vitamines 
Dit komt door de industriële verwerking van de voeding en de bodem verarmt. Voor een goede gezondheid moet je voeding de volgende bestanddelen bevatten: eiwitten, vetten, mineralen, vitamines en water. Vitamines en minerealen leveren op zich geen energie ze zijn wel van belang om eiwitten, koolhydraten en vetten om te zetten in energie.

Ze zijn ook afhankelijk van elkaar: de actieve mineralen voor ons lichaam zijn: calcium, chloor, chroom, fluor, ijzer, jodium, kalium, kobalt, koper, magnesium, mangaan, molybeen, natrium, seleen, vanadium, zink en zwavel. Mineralen kan ons lijf niet zelf maken, we moeten ze via ons voedsel zien binnen te krijgen.

Vitamines bevorderen weerstand, groei, geven kracht en gezond haar, ze werken in op je zenuwstelsel en psychisch welzijn
Ze helpen bij de spijsvertering en stofwisseling en zorgen voor een goed werkende schildklier. Voor goede opname hebben ze elkaar nodig, daardoor wordt eetlust en concentratie bevorderd. Een goed werkend immuunsysteem is vitamine afhankelijk, wondjes herstellen sneller. Om onze botten en tanden sterk en gezond te houden is zonlicht die de aanmaak van vit. D bevordert heel belangrijk!

De BSM de Jong® therapie onderzoekt of de voorwaarde om voedsel te kunnen opnemen in het lichaam (de darmen)  ook krachtig werkt.

Voeding en gedrag: Darm en brein hebben veel communicatie

Sterker nog het brein kan niet krachtig zijn werk doen als de vertering in de darmen verstoord is. Ligt verstoring ten grondslag aan probleemgedrag, ASS of ADHD, concentratie problemen, driftaanvallen, tics. Gezonde vetten zijn nodig om de zenuwbanen van een vetachtig laagje te voorzien. Prikkels worden dan goed doorgegeven.