Over IMPULS

Anneke Hoorn

Mijn naam is Anneke Hoorn, ik ben getrouwd en moeder van 4 kinderen. Na afronding van mijn studie tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, ben ik jarenlang werkzaam geweest in de logeeropvang van jongeren met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen.

Gespecialiseerde kinderopvang
Inmiddels begeleid ik naast mijn praktijk IMPULS, kinderen tot 12 jaar in mijn eigen (gespecialiseerde) kinderopvang. Van nature ben ik geïnteresseerd in de ontwikkeling van kinderen en volwassenen en hoe ze met elkaar en hun omstandigheden omgaan.

Bij onze eigen kinderen verliep de leer-, en gedragsontwikkeling niet altijd volgens het boekje
We hebben om de tafel gezeten met dyslexie specialisten, kinderartsen, schoolbegeleidingsdiensten, psychologen en psychiaters. Het gevolg is dat ik bekend ben met lees-oefenprogramma's diëten en medicatie. Ondanks al deze maatregelen bleef bij alle vier de ontwikkeling vertraagd. Regelmatig zat ik met de handen in het haar, waarom ‘werkt’ onze aandacht en gestructureerde benadering niet?

Na die jarenlange, stressvolle zoektocht, was de BSM - de Jong® therapie een verademing
In het ontwikkelingsproces van conceptie tot volwassene kan er gemakkelijk een verstoring ontstaan die effect heeft op de prikkelverwerking binnen het lichaam. Slechts kleine aanpassingen in ons voedingspatroon en een gemakkelijk uit te voeren bewegingsprogramma brachten mijn kinderen weer in de ontwikkelflow.

Het zien van deze gedragsveranderingen en ontwikkelingen vond ik zo opmerkelijk
dat ze voor mij de IMPULS waren om zelf te starten met de opleiding tot therapeut. Inmiddels ben ik afgestudeerd en werkzaam in het veld. De unieke methode om het zenuwstelsel te stimuleren en in balans te krijgen, in combinatie met mijn pedagogische kennis, ervaring en intuïtie, zijn voor mij het uitgangspunt van mijn praktijk. Door het geven van tijd en aandacht aan elk individu en zijn zenuwstelsel, kan gestagneerde ontwikkeling weer tot bloei komen. Een prachtige kant van mijn werk. Kalenderleeftijd en ontwikkelingsleeftijd gaan weer gelijk op!

Om in het vakgebied up-to-date te blijven 
volg ik voortdurend bij en nascholingscursussen , -anatomie, fysiologie, hersenen en zenuwbanen, osteopathische technieken, voeding en voedingssuppletie- op post HBO - niveau.

  • Beeld denken
  • JIAS klanktherapie
  • Linker en rechterkanter
  • Hoog gevoeligheid en borderline
  • Voedingsdeskundige

Ben je door het lezen van deze website geïnteresseerd geraakt? Bel me dan gerust voor meer informatie, wie weet geeft Impuls je de juiste prikkel.

Contact